Öppen kurs 23-26 april 2015

 

Att vara på en av världens vackraste platser, äta god mat, vandra i bergen och samtidigt diskutera och utvecklas i kommunikationen medarbetare, patienter och människor emellan - det kan bara upplevas, inte beskrivas.

Välkommen till några sköna dagar på Mallorca som sätter spår!

Anmälan är öppen för 2015 års Mallorca-kurs; mejla mig på karinsjogren@telia.com

Utvärderingar från tidigare öppna kurser


Kurs 2014:


Inspirerande och glatt! Roligt gäng. Bra restauranger på kvällarna. Kul vandring, helt underbar! Fantastisk helhet ni fått till! Vill verkligen säga vilken inspiration, glad person du är. Energiknippe!!! Roliga övningar på kursen. Bra info! Skulle rekommendera till andra!


Har lärt mig att tänka nytt och i andra banor. Låta patienten tala och se att de många gånger sitter på svaren! Reflektera också.


Vet inte om detta kan göras bättre. Tycker att allt känns genomtänkt och bra! Bra att det finns tid för egna reflektioner, tankar. Bra även med tid att se lite av denna sköna ö!


Nyttigt att som behandlare lära sig tänka annorlunda. Lära sig att lyssna mer. Det finns en teknik man kan följa för att få pat att förklara aitt upplevda problem för att sen hitta fram till en gemensam väg att följa.

Jag känner tillfredsställelse efter kursen för jag känner att jag kommer att kunna bli så mycket bättre i mitt jobb!


Jag har lärt mig att vänta mer. Jag behöver inte berätta så snabbt. Det är inte farligt om det blir lite tyst, för det kanske är då som patienten kommer på sin grej!


Jag är helt igenom nöjd med kursen.


En givande kurs och en fantastiskt bra kursledare med mycket energi och engagemang. Mycket bra med övningar och att få patientfall att arbeta med.


Jag har lärt mig att bli en bättre lyssnare. Det kommer att påverka mig både på mitt arbete och hemma.


Superbra kurs. Roligt, lättsamt, inspirerande. Skönt med liten grupp.


Tack Karin du är en mycket inspirerande kursledare.


Värdefull träning i att sätta sig in i sina medmänniskors situationer, att lyssna och att lyfta fram den andres styrkor. Att verkligen se personen och människan i stolen framför sig. Jag känner ödmjukhet och nyfikenhet och en innerlig glädje i att få en annan människas tillit så att hon vågar öppna sig och faktiskt vilja ta emot hjälp av mig.


Man får många tankar om hur man gör och vad som kan göras bättre för dem som man vill hjälpa.


Lärorik och omvälvande kurs. Jag har lärt mig att lyssna aktivt och inte komma med råd titt som tätt. Jag har lärt mig att vänta tills en annan människa kommer fram till sin egen lösning. Den finns ju där!


Jag har fått nycklar att använda. Det tar tid att lära sig detta. Jag behöver öva. Jag vill ha en uppföljning, på något sätt!


Väldigt rolig kurs!


Man kommer till insikt att det finns olika sätt att kommunicera och att små saker kan göra stor skillnad.


Jag vill ge mina patienter större utrymme i samtalen nu!


Bra med många övningar och diskussioner. Jag behöver mycket mer träning! Allt känns så fantastiskt när vi är här på Mallorca! Jag vill inte åka hem -jag vill ha mer kurs!!!


Lärorik kurs. En början till insikt om samtalsteknik och att man måste öva för mig i alla fall. Bra kurs med bra upplägg. Bra övningar. Kul sätt att lära känna nya människor! Väcker mycket eftertanke. Denna kursen kommer att göra stor nytta för mig både privat och på jobbet.


Kurs 2013:


Har lärt mig att hålla inne med vad jag kan längre, inte instämma lika mycket utan låta patienten behålla initiativet. Att mer respektera patientens autonomi när jag ger råd.


Alla borde gå denna kursen. Alla har nytta av denna metoden. Man lär sig att strukturera kommunikationen och att möta sina patienter på ett nytt sätt.


Laert meg å lytte! Å reflektere og speile samtalen, få pasienten til selv å beskrive hva han tror er lurt. Har laert mig å ikke rette, jeg må fjerna retterefleksen!


Utrolig laererikt. Positiv og sosialt! Laererikt både som terapeut och som menneske. Noe jag også vil ha god nytte av i f eks kommunikasjon med mine tenåringer.

Kursen är krevende mentalt. Mange intrykk! Utrolig positivt med mye egentrening.


Jeg ville beskrevet kurset som annerledes. Man laerer seg selv å kjenne mye bedre. Man laerer seg om hvordan og hvorfor pasientsamtaler kan komme inn i feil spor, og hvordan man kan rette dem opp igjen. Gjelder egentlig alle relasjoner i livet. Også private. Passer bra også i relasjonen til kollegan, tenårsdatteren osv...


Jag har lärt mig att lyssna mer - öppna frågor ger bättre svar. Hur man respekterar patienten genom samtalet, att föreläsa mindre för dem!

Att inte vara så snabba till att korrigera patienterna. Jag fattade bra skillnaden i alla små gruppövningar vi gjorde. Det var BRA!!!


För mig fyllde kursens innehåll en kunskapslucka jag var omedveten om att jag hade...

Jag har lärt mig hur jag ska bemlte arga patienter. Inte trigga igång en konflikt genom att försvara mig. Jag ska lyssna istället för att ge råd direkt. Jag ska vänta med att lösa patientens problem och ta hjälp av återspeglingar för att vänta tills patienten själv kommer på sin egen förändring.


MI är en fantastisk AHA!-upplevelse, även utanför jobbet.


Rekommenderar denna kursen till precis ALLA!!


Bra med struktur i samtalet. Väga sina ord på guldvåg. Minska hotbilder. Tänka på att patienten hör allt vi säger och på hur det kanske låter i hans öron när vi pratar obegripligt.


Interaktiv och positiv kurs. Man vaknar upp och tänker efter själv. Skönt med tid för reflektion.


Känner att detta behöver jag lära mig mer om. Det är lätt att falla tillbaka i gamla hjulspår.


Har lärt mig så mycket om MI!


Fantastisk kurs!

Inte en sekund tråkigt. Professionellt! Roligt! Generöst, bra tidsplan. Struktur och inbjudande klimat. Att se alla!

Ladda hem kursprogrammet här!Oppen_kurs_i_kommunikation_2015_files/Motiverande%20samtal%20pa%CC%8A%20Mallorca.pdf